Partide
DOC// Oamenii lui Usatîi au pus la cale acapararea piețelor din Bălți
 24 Noiembrie 2017 20:14  3292
Administrația municipiului Bălți a fost dată în judecată pentru nerespectarea condițiilor unei înțelegeri și se cere de la aceasta achitarea unei penalități de jumătate de milion de euro. Potrivit unei cereri de chemare în judecată, cererea a fost înaintată de către o companie privată ucraineană. 

Este vorba despre compania privată „NIKDAL” din Zatoka, regiunea Odesa, Ucraina, care susține că ar fi încheiat un acord preliminar cu Primăria Bălți pentru ca partea ucraineană să cumpere cinci zone comerciale (piețe), cu o suprafață de nu mai puțin de 100 de metri pătrați. Valoarea totală a tranzacției s-ar fi ridicat la 5 milioane de euro.

Contractul de cumpărare/vânzare între părți urma a fi încheiat și semnat la 1 octombrie 2017, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Astfel, compania „NIKDAL“ s-a adresat în instanță, la Judecătoria  regiunii Odesa, cerând să oblige orașul Bălți să respecte condițiile acordului preliminar,  să vândă zonele comerciale, să recupereze cheltuielile de judecată, dar și să achite penalitate de 500 de mii de euro.

Potrivit site-ului balti.pro, firma ”NIKDAL” este administrată de către consilierul municipal din Bălți Nicolai Grigorișin, membru al Partidului Nostru, condus de Renato Usatîi.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%