Electorala
Câteva ONG-uri implicate în politică vor și ele referendum, după cel al lui Dodon! Alți bani din bugetul public aruncați în vânt
 21 Noiembrie 2017 15:58  2932
Societatea încă mai discută despre referendumul eșuat al socialiștilor, iar un grup de ONG-uri implicate în politică vor un nou plebiscit. Reprezentanții societății civile care au susținut activ protestele PAS și DA cer anularea votului mixt și revenirea la sistemul electoral criticat de majoritatea cetățenilor.  Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

Din grupul celor care vor noul referendum este prezentatorul de la TV8 Sergiu Tofilat, care și-a anunțat recent dorința de a deveni primar de Chișinău, Arcadie Barbăroșie care a moderat protestele opoziției de dreapta și analistul politic Oazu Nantoi, care a stat la baza Platformei „Demnitate și Adevăr”, transformată ulterior în partid politic.

Amintim că referendumul eșuat pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar al capitalei, inițiat de socialiști și promovat de președintele Igor Dodon, a golit bugetul statului de 9 milioane de lei. Iar precedentul referendum republican, desfășurat în anul 2010, a costat statului circa 37 milioane de lei.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît de mult vă interesează pe dvs subiectul despre modul în care se face politică, reforma în politica din Republica Moldova?
Destul de interesant - 38.5%
Foarte interesant - 33.3%
Puțin interesant - 23.5%
Deloc interesant - 4.5%
NȘ NR - 0.3%