Electorala
Sondaj: Fiecare al doilea cetăţean vrea ca ţara să fie alături de Rusia
 7 Noiembrie 2017 10:00  3717
Fondul Opiniei Publice (FOP) a publicat luni, 6 noiembrie, un sondaj de opinie realizat la comanda ziarului „Timpul”. Studiul arată că majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova nu-şi doresc Unirea cu România. Conform cifrelor, moldovenii pledează împotriva aderării ţării la NATO şi împotriva integrării europene. 

Pentru Unirea Republicii Moldova cu România ar vota 22,2% din populaţie, iar împotrivă s-ar pronunţa 62,8%. Pentru aderarea la NATO ar vota 20,2% şi s-ar împotrivi 60,8% din cetăţeni. Fiind întrebaţi ce ar alege, o aderare la UE sau la Uniunea Economică Euroasiatică, moldovenii au pledat pentru cursul estic al ţării. Astfel, pentru integrarea europeană 41,1%, iar pentru Uniunea Economică Euroasiatică ar vota 45,1%.

De asemenea, între UE şi Rusia, cetăţenii ar alege ca Chişinăul să aibă o politică externă prorusă. Mai mult de jumătate dintre respondenţi, adică 54% au spus că Moldova trebuie să tindă spre Rusia, iar 46% susţin că ţara trebuie să fie alături de UE şi SUA. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 4.517 de persoane, în perioada 7 - 29 octombrie.  Marja de eroare fiind de +- 1,5%.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%