Parlament
A fost adoptată Declarația comună a Adunării Parlamentare a Republicii Polone și a Republicii Moldova
 10 Octombrie 2017 16:00  3118
La Varșovia continuă lucrările celei de-a IV-a Reuniuni anuale a Adunării Parlamentare a Republicii Polone și a Republicii Moldova. Parlamentul Republicii Moldova este reprezentat de deputații Nae-Simion Pleșca, Ion Balan, Oleg Lipskii, Iurie Dîrda și Angel Agache.

În cadrul Reuniunii a fost adoptată Declarația comună a Adunării Parlamentare a Republicii Polone și a Republicii Moldova. 

Tot astăzi, delegația parlamentară a avut o întrevedere cu Speakerul Sejmului Republicii Polone, Marek Kuchciński. Discuțiile s-au axat pe stadiul actual al cooperării moldo-polone, precum și pe extinderea şi diversificarea dialogului parlamentar.

Adunarea Parlamentară a Republicii Polone și a Republicii Moldova este un organ consultativ interparlamentar, care s-a constituit în vederea elaborării punctelor de vedere comune privind proiectele ce reprezintă obiect de interes bilateral, în special în contextul procesului de asociere a Republicii Moldova la UE. Adunarea se întrunește în sesiuni plenare, care se convoacă o dată pe an, alternativ în Republica Polonă şi Republica Moldova.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Activitatea partidelor politice în luna Februarie
PSRM - 16.7%
PDM - 16.28%
PAS - 13.12%
PL - 12.72%
PPDA - 11.01%
PȘ - 7.72%
PPEM - 6.89%
PCRM - 6.17%
PLDM - 5.98%
PN - 3.44%