Parlament
A fost adoptată Declarația comună a Adunării Parlamentare a Republicii Polone și a Republicii Moldova
 10 Octombrie 2017 16:00  3039
La Varșovia continuă lucrările celei de-a IV-a Reuniuni anuale a Adunării Parlamentare a Republicii Polone și a Republicii Moldova. Parlamentul Republicii Moldova este reprezentat de deputații Nae-Simion Pleșca, Ion Balan, Oleg Lipskii, Iurie Dîrda și Angel Agache.

În cadrul Reuniunii a fost adoptată Declarația comună a Adunării Parlamentare a Republicii Polone și a Republicii Moldova. 

Tot astăzi, delegația parlamentară a avut o întrevedere cu Speakerul Sejmului Republicii Polone, Marek Kuchciński. Discuțiile s-au axat pe stadiul actual al cooperării moldo-polone, precum și pe extinderea şi diversificarea dialogului parlamentar.

Adunarea Parlamentară a Republicii Polone și a Republicii Moldova este un organ consultativ interparlamentar, care s-a constituit în vederea elaborării punctelor de vedere comune privind proiectele ce reprezintă obiect de interes bilateral, în special în contextul procesului de asociere a Republicii Moldova la UE. Adunarea se întrunește în sesiuni plenare, care se convoacă o dată pe an, alternativ în Republica Polonă şi Republica Moldova.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît de mult vă interesează pe dvs subiectul despre modul în care se face politică, reforma în politica din Republica Moldova?
Destul de interesant - 38.5%
Foarte interesant - 33.3%
Puțin interesant - 23.5%
Deloc interesant - 4.5%
NȘ NR - 0.3%