Guvern
Deschiderea Oficiului de legătură NATO la Chișinău se AMÂNĂ
 13 Iulie 2017 13:30  3097
Deschiderea Oficiului de Legătură NATO la Chişinău a fost amînată pentru septembrie. Anunţul a fost făcut de către directorul Centrului de Informare şi Documentare NATO, Elena Mîrzac, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Ea a menţionat că şefa oficiului se află deja la Chişinău şi au loc lucrări pregătitoare.

„Oficiul nu se inaugurează acum în iulie din motive tehnice, pentru că toate aceste construcţii inginereşti durează mai mult decît a fost planificat", a spus Mîrzac.

Ea a subliniat că „Oficiul va fi unul civil, care se va ocupa de stabilirea relaţiilor între RM şi NATO, de implementarea unui şir de proiecte de importanţă publică, de informarea cetăţenilor".

Mîrzac şi-a exprimat regretul că „cetăţenii RM sînt prost informaţi despre activitatea NATO, iar politicienii nu ştiu întotdeauna ce doresc de la cooperarea cu NATO şi ce cale să urmeze pentru a o dezvolta".

Moldova a semnat Cordul de deschidere a Oficiului de Legătură NATO la Chişinău la 29 noiembrie 2016. Dpcumentul a fost semnat la sediul NATO de la Bruxelles de către prim-ministrul Pavel Filip şi Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg. Acordul a fost ratificat de Parlament în luna decembrie şi a intrat în vigoare pînă la învestirea noului Preşedinte Igor Dodon, care se opune deschiderii Biroului.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Activitatea partidelor politice în luna Februarie
PSRM - 16.7%
PDM - 16.28%
PAS - 13.12%
PL - 12.72%
PPDA - 11.01%
PȘ - 7.72%
PPEM - 6.89%
PCRM - 6.17%
PLDM - 5.98%
PN - 3.44%