Politicieni
A fost lansată Platforma Consiliului Societății Civile pe lângă președinte
 13 Iunie 2017 18:00  3450
Platforma Consiliului Societății Civile de pe lângă președinte a fost lansată marți, 13 iunie. Aceasta este constituită din 13 comisii specializate pe diferite ramuri, cum ar fi: reintegrare, drepturile omului, mass-media, diasporă etc. Cei aproximativ 130 de membri îl vor consulta pe șeful statului vizavi de inițiativele legislative care sosesc la Președinție pentru promulgare, transmite IPN.

Politics.MD menționează că președintele Igor Dodon a declarat într-o conferință de presă, că este ferm convins că această platformă va fi un instrument eficient de colaborare între instituția prezidențială și societatea civilă.

Printre comisiile create se numără Comisia pentru integritate și expertiză juridică, care va fi condusă de avocatul Pavel Midrigan. O altă comisie este Comisia pentru reformă constituțională și drepturile omului, care va fi condusă de către fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere. Comisia pentru ocrotirea sănătății va fi prezidată de Eva Gudumac, iar Comisia pentru consolidarea statalității și reintegrarea țării – de Victor Stepaniuc etc.

În termen de o lună, președinții comisiilor trebuie să selecteze a câte zece membri, reprezentanți ai societății civile, iar ulterior șeful statului va aproba membrii prin decret prezidențial. Președintele Consiliului va fi Igor Dodon, iar în calitate de secretar urmează a fi numită o persoană din Aparatul Președinției.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Isidor 13 Iunie 2017 18:58
0 (0)
dodonul, prin aceste consilii, uniuni, isi construieste transee, baricade in jurul sau din care mai lesne sa poata ataca propriul popor.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%