Politicieni
Dumitru Diacov: Dacă aş fi cetăţean de rând, aş ieşi şi eu la proteste
 25 Septembrie 2015 16:01  4386
Preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, susține că dacă ar fi cetăţean de rând, ar ieşi la proteste. Însă, politicienii trebuie să se aşeze şi să discute, să vadă cum pot îndrepta lucrurile în ţară. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite Politics.MD.

„Chiar dacă recunosc că Republica Moldova este un stat capturat, nu înseamnă că lucrurile se vor schimba. Discutam nu demult cu Vladimir Voronin. Mi-i greu să văd la ce s-a ajuns. De 24 de ani muncim, ca să ajungem la aceasta. Nu am ajuns la ceea ce ne-am dorit. Din 2009 unele lucruri au degradat. Le dau dreptate oamenilor care au ieşit să protesteze şi să ceară o viaţă mai bună. Dar plecarea guvernării nu este o soluţie. Trebuie să rezolve starea de lucruri. Cine ar putea veni acum în loc?”, a declarat Diacov.

Fruntaşul PDM consideră că de vină pentru situaţia din ţară este instabilitatea partidelor politice şi disensiunile din cadrul alianţei. „Toţi se bat pentru putere. Dar eu mai sper că putem îndrepta lucrurile în ţară. Eu nu văd o problemă ca PDM să discute şi cu Voronin, şi cu Ghimpu. Dar trebuie să facem ceva. Avem nevoie de stabilitate politică”, a spus Diacov.

Dumitru Diacov a recunoscut că sunt disensiuni şi în cadrul PDM şi el personal nu întotdeauna este de acord cu deciziile luate. „Unele decizii se discută cu mine, unele sunt luate fără ca eu să particip. De multe ori, eu mă aflu în opoziţie în cadrul partidului şi am discuţii fierbinţi cu unii colegi. Nu o dată le-am spus că trebuie să fim foarte atenţi la vocea poporului”, a spus preşedintele de onoare al PDM.

Dumitru Diacov speră că clasa politică va da dovadă de responsabilitate la viitoarele alegeri prezidenţiale. „Sper că vor înţelege că nu mai pot fi repetate experimentele de până acum. Bine că actualul preşedinte nu s-a implicat în conflicte politice. Atâta de mai lipsea, ca şi preşedintele să se urce pe baricade şi să se certe cu toată lumea”, a spus Diacov.

Autor:  Inna Juminschi Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Iurie 25 Septembrie 2015 16:22
0 (0)
Mesajul se cere de la sine: Dle Diacov, renunţaţi la mandatul de deputat, daţi-vă demisia din onorabila funcţie şi din PDM şi ve-ţi deveni "CETĂŢEAN DE RÎND".
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%