Politicieni
Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene va efectua o vizită la Chișinău
 10 Septembrie 2019 10:00  1774
Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Amélie de Montchalin, va efectua o vizită la Chișinău, în perioada 12-13 septembrie curent.

Oficialul va avea întrevederi cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu Prim-ministrul, Maia Sandu, cu unul dintre vicepreședinții parlamentului și cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicolae Popescu. Totodată, Amélie de Montchalin va discuta cu Dumitru Diacov, președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat, precum și cu reprezentanții societății civile.

„În timpul vizitei sale, Amélie de Montchalin va sublinia susținerea deplină a Franței pentru angajamentele Uniunii Europene în Moldova. Ea va încuraja autoritățile moldovene în eforturile lor de implementare a Acordului de Asociere între Uniunea Europeană și Republica Moldova, și anume în lupta cu corupția, instaurarea unui Stat de drept și independența Justiției. Secretarul de Stat va exprima dorința autorităților franceze de a da un nou impuls relațiilor dintre Franța și Republica Moldova”, este specificat într-un comunicat de presă al Ambasadei Franței la Chișinău.

La Chișinău, oficialul francez se va întâlni și cu studenți francofoni ai principalelor universități din țara noastră, pentru a discuta despre relațiile dintre UE și Republica Moldova și cele moldo-franceze.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%