Politicieni
Primul Președinte al Republicii Moldova a făcut un dar prețios Academiei de Științe
 9 Septembrie 2019 12:00  3339
Primul Președinte al RM, Mircea Snegur, Doctor Honoris Causa al AȘM a făcut un dar generos înaltului for științific, donând impresionanta Colecție „Enciclopedia Britanică”.

 

Prețioasa colecție a fost transmisă președintelui AȘM, academicianului Ion Tighineanu, în prezența membrilor Prezidiului AȘM, a reprezentanților Aparatului Administrativ al AȘM.

Președintele Mircea Snegur a menționat că decizia ca Enciclopedia Britanică să ajungă la Academie a avut loc sub deviza dar din dar.

„La timpul respectiv mi-a fost oferită și mie în dar de către Fundația Soros-Moldova și atunci când eu mi-am încheiat activitatea în calitate de președinte am mai păstrat-o un timp. Mă ocupam și eu de știință în mod activ și mai apelam, cu ajutorul nepotului, fiicei, nu mă pricep la engleză. Dar am hotărât, în mod cert, că e cel mai bine ca această capodoperă să aparțină Academiei de Științe a Moldovei”, a menționat Președintele Mircea Snegur.

La rândul său, președintele AȘM, acad. Ion Tighineanu a exprimat cuvinte de gratitudine Excelenței Sale Mircea Snegur pentru aceas cadou inedit, asigurând că Enciclopedia Britanică, în Academia de Științe a Moldovei, în sala de lectură, va fi utilizată de către cercetători, de către tineri, de către toți cei dornici de a cunoaște, grație bogăției de informații care se conține în ea.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%