Guvern
Donald Tusk confirmă sprijinul UE pentru R.Moldova pentru implementarea reformelor
 3 Iulie 2019 18:00  2801
În cadrul vizitei oficiale la Bruxelles, care se desfăşoară în perioada 3-4 iulie, Prim-ministrul Maia Sandu a avut o întrevedere cu Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Întâlnirea s-a axat pe informarea înaltului oficial european asupra fermității noului Guvern în a avansa pe calea integrării europene.

Premierul a reiterat prioritatea Guvernului de a relansa parteneriatul cu UE, prin prisma implementării angajamentelor din Acordul de Asociere RM-UE.   

La rândul său, Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a felicitat Republica Moldova pentru tranziţia paşnică a puterii şi a urat succes Prim-ministrului în sarcina dificilă de a readuce ţara noastră pe calea ireversibilă de implementare a reformelor în beneficiul tuturor cetățenilor. Potrivit oficialului, la nivelul instituţiilor şi statelor membre ale UE există predispunerea de a sprijini Republica Moldova în programul de reforme.

Tot astăzi, Vicepreședintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, a exprimat deplina disponibilitate de a susține Republica Moldova în eforturile sale de modernizare a sectorului energetic şi integrare în sistemul regional.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
18.10.2019 13:21 2841
ACUM vrea noi demisii
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%