Politicieni
S-a spart mitul transparenței! Noul director al SIS - numit în grabă și fără concurs
 26 Iunie 2019 10:00  3725
Activistul civic din anturajul PAS-PPDA, Sergiu Tofilat, se arată indignat de politica începută de noua guvernare de la Chișinău, scrie Politics.MD.

Deși Sandu și Năstase acuzau anterior Partidul Democrat că nu i-au decizii transparente, odată ajunși la guvernare s-au grăbit ieri să schimbe șeful de la SIS fără niciun concurs. Tofilat se arată surprins de politica dusă de blocul ACUM și îi acuză că, deși dispun de toate pârghiile să acționeze conform legii, aceștia evită să o facă.

„Parcă era vorba de un altfel de guvernare. Se discută numirea directorului SIS, fără concurs, fără anunțarea candidatului. Nu vă permite legea? Păi dacă tot ați modificat-o recent, cine v-a încurcat să includeți numirea prin concurs? Credibilitatea în instituțiile statului este extrem de mică. În situația asta transparența este crucială pentru a restabili încrederea”, a reacționat pe facebook Sergiu Tofilat.

 

Amintim că ieri Alexandru Esaulenco a fost votat, de 59 de deputați socialiști și ai Blocului „ACUM”, în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Imediat acesta l-a propus pe Artur Gumeniuc la funcția de director adjunct al SIS, actualul secretar al Consiliului Suprem de Securitate a președintelui Dodon.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%