Partide
Pavel Filip, către Johannes Hahn: Vom continua să facem opoziţie constructivă în Parlament
 20 Iunie 2019 12:55  3049
Prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, scrie Politics.MD.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind situaţia social-politică din ţară, subliniind importanţa menţinerii stabilităţii şi a unui dialog constructiv dintre guvernare şi opoziţie.

Pavel Filip a spus că PDM a arătat că este un partid dedicat stabilităţii ţării şi integrării europene: a decis să se retragă de la guvernare, deşi invitaţia formaţiunii la dialog a fost refuzată de restul partidelor parlamentare.

„Vom continua să facem opoziţie constructivă în Parlament, susţinând proiectele care ţin de Acordul de Asociere şi de integrarea europeană şi care aduc beneficii concrete pentru oameni”, a menţionat preşedintele fracţiunii PDM.

Totodată, Pavel Filip a spus că PDM va depune toate eforturile pentru a-şi consolida poziţia de partid social-democrat european.

Comisarul Johannes Hahn a salutat depăşirea blocajului politic pe cale paşnică şi a accentuat rolul important al opoziţiei într-un stat democratic, care trebuie să fie o opoziţie activă, dar şi constructivă. Oficialul european a apreciat colaborarea de până acum şi a exprimat încrederea că bunele relaţii vor continua.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%