Guvern
Republica Moldova și Carolina de Nord au semnat Memorandumul de colaborare. Pavel Filip: Ne dorim extinderea cooperării în domeniul IT și cel economic
 17 Mai 2019 17:00  3012
Premierul Pavel Filip și Secretarul de Stat al Carolinei de Nord, Elaine Marshall,  au semnat astăzi Memorandumul de cooperare bilaterală pentru următorii 5 ani. Șeful Executivului a menționat că între părți există o relație de prietenie de aproape 20 de ani, iar acest parteneriat a adus de-a lungul timpului beneficii concrete pentru cetățeni. Printre cele mai importante domenii de cooperare au fost evidențiate:

1. Domeniul educației. Peste 1000 de studenți și profesori din Republica Moldova au beneficiat de instruiri și burse, la școlile și universitățile din Carolina de Nord,

2. Domeniul Apărării și de securitate. Peste 1000 de militari moldoveni au participat doar în ultimii 2 ani la exerciții și instruiri.

3. Cooperarea umanitară: renovarea și dotarea mai multor instituții de învățământ, spitale și orfelinate, oferirea de burse de studii tinerilor din familii social-vulnerabile, acordarea asistenței medicale, preponderent, stomatologice copiilor cu necesități speciale.

,,Aceste rezultate justifică întru totul dorința de a continua acest parteneriat și de a-l amplifica, o dorință comună care a fost exprimată astăzi de către noi toți” , a menționat Pavel Filip.

Secretarul de Stat Elaine Marshall a reiterat dorința de a continua cooperarea cu țara noastră în domeniile tradiționale, dar și de a o extinde în sectoare noi.

Autor:  Victoria Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%