Guvern
Peste 50 de experți judiciari din Europa s-au reunit într-o conferință internaţională, la Chișinău
 12 Aprilie 2019 18:00  3038
Cu prilejul zilei profesionale a expertului judiciar consemnată anual la 14 aprilie, Centrul Național de Expertiză Judiciară (CNEJ), autoritate din subordonea Ministerului Justiției, a reunit peste 50 experți judiciari din Moldova, România, Ucraina, și Republica Belarus. La eveniment mai mulți autori și-au prezentat cercetările cu tematică variată, transmite Politics.MD.

În debutul conferinței cu genericul „Problematica expertizei judiciare în Republica Moldova și perspectivele de dezvoltare” secretarul general de stat din cadrul Ministerului Justiției, Anatolie Munteanu a menționat că noul document de strategie privind dezvoltarea justiției conține obiective ce vizează inclusiv fortificarea sectorului de expertiză judiciară. Deși a fost evidențiat faptul că o realizare importantă este acreditarea laboratoarelor obținută de CNEJ, sunt necesare eforturi în vederea creării unei instituții care să formeze specialiști în domeniul expertizei judiciare și în instituirea unei practici unitare privind aplicarea metodologiilor de cercetare.

În cadrul conferinței științifico-practice 15 experți judiciari din cadrul CNEJ dar și cei invitați din alte state și-au prezentat lucrări de cercetare privind expertizele grafoscopice, judiciar-contabile, inginero-tehnice. De asemenea, s-a discutat despre corelația prevederilor legislației în domeniul expertizei cu criteriile științifice, metodele inovative de cercetare.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%