Parlament
FOTO // Cei cinci elevi care au asistat la ședința de constituire a Parlamentului
 22 Martie 2019 16:00  3350
Cei cinci învingători ai concursului de mesaje video, lansat de Parlamentul Republicii Moldova la începutul lunii februarie curent, au asistat, ieri, la ședința de constituire a Legislativului, scrie Politics.MD.

Darius Dub, elev al Liceului ”L. Rebreanu” din municipiul Chișinău, Daniela Jechiu, elevă a Liceului ”Hyperion” din satul Gura Galbenei, raionul Cimislia, Cristian Surdu de la Liceul ”Ion Creangă" din municipiul Bălți, Alexandru Dîrțu, elev al Gimnaziului Cenac din raionul Cimișlia și Sorin Munteanu de la Gimnaziul ”Grigore Vieru” din localitatea Coștangalia a raionului Cantemir au fost printre invitații primei ședințe a Parlamentului de legislatura a X-a. Câștigătorii, fiind minori, au venit în vizită la Parlament însoțiți de câte un adult.

Fiecare dintre ei a primit Certificat de învingător al concursului și un set de materiale informative despre instituție și procesul legislativ. Amintim că participanții la concurs au înregistrat mesaje video de maximum 1 minut, în care au răspuns la întrebări despre deputați, funcțiile lor sau cum sunt aleși aceștia. Cele mai inspirate 5 mesaje, care au acumulat cele mai multe aprecieri, comentarii și distribuiri pe Facebook, au fost desemnate învingătoare.

Fiecare doritor poate solicita o vizită cu asistare în timpul ședințelor plenare ale Parlamentului, cu excepția ședințelor cu caracter închis. Durata unei vizite în plenul Parlamentului constituie 60 de minute. Vizitatorii au acces doar în sectorul destinat vizitatorilor, unde sunt disponibile 15 locuri. Modelul de cerere îl puteți consulta pe pagina web oficială a Legislativului.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%