Parlament
Noul Parlament a fost legal constituit
 21 Martie 2019 14:00  3272
Parlamentul de legislatura a X-a a fost legal constituit. Astăzi, a avut loc ședința de constituire a Parlamentului, scrie Politics.MD.

Prima ședință a Parlamentului a fost prezidată de cel mai în vârstă deputat, Eduard Smirnov, care, în acest an, va împlini 80 de ani.

În debutul ședinței, tradițional, a fost intonat imnul de stat al Republicii Moldova de către Capela Corală Academică ”Doina”, dirijor – Ilona Stepan și a fost onorat drapelul de stat.

De la tribuna principală a Parlamentului, Preşedintele Curţii Constituţionale, Mihai Poalelungi a prezentat raportul privind rezultatele alegerii Parlamentului şi validarea mandatelor deputaţilor aleşi.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, prezent la ședință, a adresat un mesaj deputaților nou-aleși, dorindu-le succes și îndemnându-i să protejeze interesul național în activitatea pe care o vor desfășura.

Potrivit articolului 63 (2) din Constituția Republicii Moldova, Parlamentul se întrunește la convocarea Președintelui Republicii Moldova în cel mult 30 de zile de la alegeri. Parlamentul se consideră legal constituit din data şedinţei de constituire.

După constituirea legală a Parlamentului se alege Preşedintele Parlamentului, vicepreşedinţii şi se formează Biroul permanent al Parlamentului.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%