Guvern
Ministerul de Externe condamnă atacul din Olanda
 19 Martie 2019 18:00  3235
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a condamnat atacul din oraşul Utrecht, Olanda, transmite Politics.MD.

”Exprimăm sincere condoleanţe familiilor victimelor şi întregului popor olandez, însoţite de gânduri de susţinere pentru o recuperare rapidă a celor răniţi”, se spune în mesajul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Trei persoane au fost ucise şi altele cinci au fost rănite luni, 18 martie, în urma unui atac într-un tramvai, în oraşul Utrecht.

Până acum, trei persoane au fost arestate în Olanda, în legătură cu acest atac.

Presa olandeză se concentrează pe afirmaţiile potrivit cărora principalul suspect, Gökmen Tanis, încercase recent să îşi ucidă o rudă. De asemenea, se pare că acesta are un trecut încărcat, fiind acuzat de jaf, tentativă de crimă şi viol. În dimineaţa de marţi drapelurile de pe clădirile instituţiilor publice au fost coborâte în bernă, iar autorităţile vor anunţa identitatea celor ucişi în atac.

Autorităţile din oraş au declarat că încă nu este clar motivul din spatele atacului din Piaţa Oktoberplein. Un procuror de stat a declarat reporterilor că este posibil ca atacatorul să fi avut motive familiale.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%