Politicieni
Igor Dodon l-a invitat pe Președintele Azerbaidjanului să viziteze R. Moldova
 14 Martie 2019 17:00  3099
În cadrul lucrărilor Forumului Internațional de la Baku, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere productivă cu Președintele Republicii Azerbaidjan, domnul Ilham Aliyev, scrie Politics.MD.

În cadrul discuției, Igor Dodon a subliniat necesitatea intensificării raporturilor de cooperare în sfera comercial-economică, educațională, socială, culturală, umanitară. Totodată, Igor Dodon a pledat pentru continuarea dialogului politic la toate nivelurile, bazat pe încredere reciprocă, respect și susținere.

”Consider că regimul de liber schimb cu Uniunea Europeană oferă investitorilor azeri posibilitatea de prelucrare a materiei prime din Azerbaidjan și producerea mărfurilor pentru export pe piața europeană”, a remarcat șeful statului nostru.

În altă ordine de idei, Igor Dodon a adus la cunoștința domnului Aliyev detalii cu privire la strategia prezidențială de promovare a unei politici externe echilibrate care prevede menținerea și dezvoltarea relațiilor pragmatice și reciproc avantajoase atît cu partenerii din Est, cît și cu cei din Vest, cu respectarea statutului de neutralitate permanentă a Moldovei.

Pe finalul discuției, Președintele Igor Dodon a reiterat invitația, adresată Președintelui Republicii Azerbaidjan, de a vizita Republica Moldova în anul curent.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%