Geopolitica
Parlamentul britanic A RESPINS aseară, pentru a doua oară, acordul privind Brexit
 13 Martie 2019 11:00  3219
Legislativul de la Londra va trebui să decidă astăzi dacă este de acord cu un Brexit nereglementat, în condiţiile în care până la data ieşirii din UE mai sunt doar două săptămâni, transmite Radio România Actualități. 

Un rol important în luarea deciziei l-a avut punctul de vedere exprimat de procurorul general Geoffrey Cox, care a admis că riscul ca Regatul Unit să rămână legat de Uniunea Europeană și după Brexit rămâne neschimbat, în ciuda asigurărilor primite din partea liderilor europeni că varianta back-stop-ului va fi doar una temporară. Această precizare i-a determinat pe deputații nord-irlandezi și pe unii dintre conservatorii eurosceptici și să voteze împotriva acordului.

Negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a reacţionat la votul din Parlamentul britanic afirmând că Uniunea a făcut tot ce-i stă în putinţă pentru acordul de ieşire. Impasul poate fi rezolvat numai în Marea Britanie, a mai declarat Michel Barnier, care a precizat că pregătirile pentru o retragere fără acord sunt mai importante decât oricând, notează RRA.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%