Guvern
Ministrul Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu reprezentanţii companiei chineze Huawei
 12 Martie 2019 13:00  3060
Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu reprezentanţii companiei chineze Huawei, în cadrul căreia au discutat despre dezvoltarea sectorului IT, precum şi inovaţiile în domeniile telecomunicaţiilor şi tehnologiilor informaţionale. Mai mult, reprezentanţii companiei Huawei au apreciat modelul parcului IT din Republica Moldova, menţionând că sunt interesaţi de promovarea si implementarea avantajelor acestuia şi în ţara lor, scrie Politics.MD.

„Republica Moldova are un potenţial viabil pentru dezvoltarea sectorului TIC. Împreună cu echipa lucrăm la multiple politici de stimulare a sectorului TIC, începând cu infrastructura de comunicaţii electronice performantă, extinderea centrelor de excelenţă IT, precum şi la Strategia de dezvoltare a industriei tehnologiei informaţiei. Vă invităm să dezvoltaţi  afacerile în ţara noastră, şi să beneficiaţi de oportunităţile oferite în cadrul parcului IT.

Rezidenţii acestuia au posibilitatea să obţină un regim special de impozitare, de 7% - impozit unic, rezidenţă virtuală, mecanism simplificat de administrare şi raportare printr-o formă unică, gamă vastă de domenii de activitate inovaţională”, a menţionat Chiril Gaburici, potrivit unui comunicat al ministerului.

Reprezentanţii companiei Huawei au apreciat pozitiv reformele înfăptuite de ministerul Economiei şi Infrastructurii pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, făcând referire şi la succesul înregistrat de primul park IT din Moldova. Totodată, au menţionat că Republica Moldova se numără printre ţările care ar putea deveni o  platformă de implementare a soluţiilor IT.

În cadrul discuţiei, ministrul Chiril Gaburici a informat reprezentanţii companiei Huawei despre dezvoltarea educaţiei digitale în învăţământul general din Republica Moldova, precizând că din 1 septembrie, fiecare elev din clasa întâi va avea, obligatoriu, ore de educaţie digitală.

Huawei este o companie chineză producătoare de echipamente de telecomunicaţii şi  furnizor global al infrastructurii TIC şi al dispozitivelor inteligente. Cu soluţii integrate în patru domenii cheie - reţele de telecomunicaţii, IT, dispozitive inteligente şi servicii cloud. În anul 2018 compania a avut vânzări de 17,7 miliarde de dolari.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%