Parlament
Primăria va sesiza Procuratura pe cazul elevilor intoxicaţi la Tohatin
 11 Martie 2019 17:00  3078
Primăria Capitalei va sesiza Procuratura pe cazul intoxicaţiei alimentare a elevilor Gimnaziului nr.74 din comuna Tohatin, a anunţat, luni, primarul interimar Ruslan Codreanu, transmite Politics.MD.

Edilul a dat indicaţii să fie înaintat un demers în numele său, la care să fie ataşate şi rezultatele inspecţiei făcute săptămâna trecută de către ANSA la Combinatul de alimentaţie publică „Adolescenţa” din sectorul Ciocana, care livrează hrană şi elevilor de la Gimnaziul nr. 74. ANSA a găsit mai multe nereguli, precum legume cu mucegai, peşte păstrat împreună cu carnea, biscuiţi cu termenul de valabilitate expirat.

„Eu cred că cei care fac bani pe sănătate, şi în special pe sănătatea copiilor, trebuie să facă ani grei de puşcărie”, a spus Ruslan Codreanu. Potrivit şefei interimare a Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, Carolina Olaru, copiii vor fi pregătiţi astăzi pentru externare. Specialiştii Centrului de Sănătate Publică efectuează ancheta epidemiologică pentru a stabili circumstanţele care au favorizat răspândirea infecţiei.

12 copii de la gimnaziul numărul 74 din Tohatin, cu vârstele cuprinse între 7 şi15 ani, au ajuns pe 6 martie la Spitalul Municipal de Boli Contagioase pentru Copii cu semne de intoxicaţie alimentară. Zece dintre ei au fost internaţi. A doua zi, alţi doi minori au fost internaţi cu aceleaşi simptome.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%