Parlament
Prima ședință a noului Parlament va fi convocată în maxim două săptămâni, anunță Igor Dodon
 11 Martie 2019 09:00  3250
Prima ședință a noului Legislativ va avea loc în cel mult două săptămâni. Potrivit unui comunicat de presă, plasat pe site-ul Președinției, șeful statului Igor Dodon, a anunțat că va convoca ședința de constituire a noului Legislativ până la 25-26 martie, pentru ”a începe toate procedurile legale în care vor fi implicați noii deputați”, scrie Politics.MD.

Igor Dodon susține că partidele trebuie să se angajeze la modul cel mai responsabil în dialog, pentru a decide viitoarea guvernare și soarta politică de mai departe a țării.

„Fie că va fi creată o coaliție majoritară din partide politice care au obținut votul de încredere din partea cetățenilor, fie că vom avea alegeri parlamentare anticipate, partidele trebuie să-și argumenteze foarte clar poziția și să-și asume consecințele”, afirmă Igor Dodon, care a precizat că va iniția discuții cu principalele forțe politice pentur găsirea unor soluții optime pentru țară în actuala conjunctură post-electorală.

Amintim că, ieri, Curtea Constituțională a validat rezultatele alegerilor parlamentare și mandatele celor 101 deputați aleși în scrutinul din 24 februarie.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%