Geopolitica
Eşec diplomatic în Vietnam. Summitul s-a încheiat mai devreme, fără acord
 28 Februarie 2019 10:00  2928
Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un au încheiat summitul mai devreme, joi, fără a semna un acord într-o ceremonie comună, a informat Casa Albă, relatează site-ul postului BBC, transmite presa internațională.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat că liderul suprem nord-coreean Kim Jong-Un nu era „pregătit” să îndeplinească cererile impuse de Statele Unite, relatează site-ul postului CNN.

„Nu am reuşit să facem ceva care să aibă sens pentru Statele Unite. Cred că preşedintele Kim spera să facem. I-am cerut să facă ma mult. Era nepregătit pentru acest lucru. Eu sunt încă optimist”, a declarat Pompeo.

Oficialul american a adăugat că va fi nevoie de mai mult timp pentru negocieri.

„Cred că vom continua să lucrăm în următoarele zile şi săptămâni pentru a progresa - pentru a obţine ce vrea întreaga lume şi anume denuclearizarea Coreei de Nord şi reducerea riscului pentru oamenii din SUA şi restul lumii”, a mai declarat Pompeo.

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că decizia de a nu încheia summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-un printr-un acord a fost luată după ce Coreea de Nord a cerut ridicarea sancţiunilor impuse Phenianului, relatează site-ul postului BBC.

„Practic voiau să ridicăm toate sancţiunile, iar noi nu putem face acest lucru”, a declarat Trump, adăugând că nu au „renunţat la nimic” şi că încă există potenţial.

„Vrea denuclearizare, însă vrea să facă acest lucru în zone care sunt mai puţin importante decât ceea ce vrem”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%