Politicieni
Precizările Ambasadei Ucrainei în legătură cu vizita lui Petro Poroşenko la Chişinău
 12 Februarie 2019 15:00  3043
După ce reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) au afirmat că Autorităţile de la Chişinău şi Kiev discutau despre o posibilă vizită a lui Petro Poroşenko la Chişinău, dar aceasta a fost amânată, Ambasada Ucrainei în R. Moldova vine cu anumite precizări.

Potrivit unui comunicat al diplomaţiei ucrainene, în agenda de lucru a şefului statului ucrainean nu este prevăzută nicio vizită oficială în R. Moldova. „Ambasada Ucrainei nu comentează informaţiile apărute în mass-media”, menţionează reprezentanţii Kievului.

Igor Dodon a declarat, luni, la o emisiune televizată, că preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, ar urma să facă o vizită la Chişinău pe 13 februarie.

El a subliniat că nu se va întâlni cu Petro Poroşenko, întrucât o astfel de întâlnire ar putea fi interpretată drept imixtiune în treburile interne ale Ucrainei, Petro Poroşenko candidând pentru un nou mandat de preşedinte. Pe de altă parte, MAEIE susţine că liderul ucrainean nu intenţiona să aibă o întrevedere cu Igor Dodon.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%