Politicieni
Procuratura a deschis un dosar penal în cazul piloților moldoveni ținuți ostatici în Afganistan
 12 Februarie 2019 14:00  2876
Având în vedere solicitările privind comunicarea unor detalii în legătură cu cazul celor doi ostatici moldoveni, Procuratura Generală face unele precizări, transmite Politics.MD.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, autorităţile din mai multe instituţii din Republica Moldova, inclusiv Procuratura Generală, întreprind de mai mult timp acţiuni pentru rezolvarea, în cele mai sigure şi optime condiţii, a situaţiei privind cei doi cetăţeni moldoveni, ţinuţi ostatici în Afganistan. Pe acest caz a fost deschis şi un dosar penal, materialele căruia au fost secretizate, cercul de persoane implicate fiind strict limitat.

„La finele anchetei vom veni cu detalii despre caz, care fără îndoială, vor face ca lucrurile să fie clare pentru toată societatea.

La această etapă putem doar menţiona că, au fost întreprinse activităţi fără precedent pentru organele de drept din Republica Moldova, unele din ele cu risc major. Pe întreaga perioadă a anchetei s-a ţinut cont şi de consultanţa colegilor din alte state cu practici avansate pentru astfel de situaţii.

Tot la această etapă putem menţiona că, am constatat în cadrul măsurilor întreprinse mai multe încercări de aşa-numită implicare în eliberarea ostaticilor a diferitor personaje, care de fiecare dată zădărniceau activitatea organelor de stat competente şi tergiversa procesul de eliberare a victimelor. Aceste implicări erau motivate fie de interes material, fie de a obţine alte avantaje”, menționează Procuratura Generală.

Instituția se va expune în modul corespunzător şi asupra acestor circumstanţe, la fel cum va investiga şi ultimele declaraţii expuse în spaţiul public despre implicarea unor forţe pentru a tergiversa procesul de eliberare a ostaticilor.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%