Guvern
Campania „Un doctor pentru tine” – peste 43 mii de persoane, examinate gratuit în jumătate de an
 8 Februarie 2019 16:00  2978
43 mii de persoane au fost consultate gratuit pe parcursul a jumătate de an în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, lansată la inițiativa premierului Pavel Filip, scrie Politics.MD.

„Sănătatea este o prioritate pentru noi și mă bucur că această campanie a prins contur. Aceasta ne oferă posibilitatea să salvăm mai multe vieți”, a spus premierul.

Echipele mixte de specialiști, formate din medici endocrinologi, oftalmologi, neurologi și cardiologi au mers în raioanele țării, unde au examinat peste 10 mii de persoane. În anul curent, echipa de medici se extinde cu 35 de specialiști oncologi, care vor examina pacienții în scopul prevenirii maladiilor oncologice și informării societății  despre grupurile de risc și tratamentele aplicate.

În același timp, în cadrul campaniei, peste 5000 de femei au efectuat deja screening mamar gratuit, serviciu lansat în a doua etapă a campaniei. De asemenea, peste 22 de mii de persoane au beneficiat de screening prin radiografie pulmonară, iar circa 5500 de copii au fost consultați de medici stomatologi.

Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată  la 2 august 2018. Aceasta continuă și în anul 2019 – examinarea gratuită a locuitorilor satelor se desfășoară conform graficului stabilit.

Sursa:  Politics.MD

Etichete Guvernul RM
Știri asemănătoare
 
Comentarii
galinca 8 Februarie 2019 19:11
0 (0)
Am văzut cu toții mulțumirea pe fețele acestor oameni, după ce au fost consultați chiar la ei în localitate, mai ales că mulți din ei, din diferite motive, nu au avut posibilitatea de a se deplasa la medic.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%