Guvern
Guvernul Filip rămâne fără cinci miniștri
 11 Ianuarie 2019 12:00  2915
Cinci miniștri și un vicepremier sunt candidații Partidului Democrat la alegerile parlamentare atât pe circumscripțiile uninominale, cât și pe lista de partid. Potrivit legislației, miniștrii sunt obligați să își suspende activitatea pe care o dețin odată cu înregistrarea în cursa electorală, astfel cabinetul lui Filip va rămâne fără șase membri, scrie ZdG, citat de Politics.md.

Până în prezent au degrevat din funcția de miniștri doar Monica Babuc, Silvia Radu, Alexandru Jizdan, Nicolae Ciubuc și Cristina Lesnic, în timp ce Chiril Gaburici nu și-a părăsit încă fotoliul de ministru, notează sursa citată.

Astfel, în locul ministrei Sănătății, Silvia Radu, este secretarul general de stat Boris Gîlcă, în locul ministrului de Interne, Alexandru Jizdan - secretarul de stat Simion Carp, în locul ministrei Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc - secretarul de stat Igor Șarov, iar interimatul funcției de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va fi exercitat de secretarul de stat Iurie Ușurelu după ce Nicolae Ciubuc a degrevat din această funcție.

Singurul ministru care nu a degrevat încă din funcție este Chiril Gaburici. Serviciul de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii a comunicat Ziarului de gardă că acesta este în teritoriu și își exercită funcția. Gaburici este candidatul democraților în circumscripția nr. 31 (municipiul Chișinău). Atunci când va degreva totuși din funcție, interimarul va fi asigurat de secretarul de stat Iulia Costin.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%