Electorala
OSCE: Un impas bugetar pune în pericol misiunile de observare a alegerilor din Moldova
 11 Ianuarie 2019 10:00  1349
O dispută privind bugetul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) pune în pericol eforturile de planificare a misiunilor de observare a alegerilor viitoare din Ucraina și Republica Moldova, au declarat diplomați din cadrul organizației, transmite Politics.md cu referire la Agerpres.

Sursa menționează că Franța se opune aprobării bugetului pentru 2019 al organizației, de circa 138 de milioane de euro (158 de milioane de dolari), afirmând că state central-asiatice bogate în resurse energetice nu plătesc o cotă corectă de contribuție. 


Potrivit unui diplomat de la Viena, Franța refuză să aprobe bugetul anual dacă baremele de contribuție nu vor fi modificate. Ministrul de externe slovac Miroslav Lajcak, care a preluat președinția prin rotație a OSCE în ianuarie, a lansat un apel la compromis cu ocazia reuniunii celor 57 de state membre, joi, la Viena. 
 
„Deja am auzit că va fi afectată capacitatea de a se pregăti misiuni importante de monitorizare de alegeri”, a avertizat Lajcak. 
 
Finanțarea misiunii de monitorizare a conflictului din estul Ucrainei, formată din aproape 800 de persoane neînarmate, nu va fi însă afectată de impasul bugetar. Aceasta se face dintr-un buget separat, aproape egal cu bugetul general anual al OSCE, menționează DPA.

Sursa:  Politics.MD

Etichete Moldova
Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%