Politicieni
DOC // Igor Dodon a trimis o scrisoare lui Dmitri Medvedev. Ce-i solicită
 10 Ianuarie 2019 14:00  2945
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a expediat premierului rus, Dmitri Medvedev, o scrisoare oficială în legătură cu dificultățile exportului moldovenesc odată cu intrarea în vigoare a unei hotărâri a Guvernului rus, comunică Politics.md.

"Această hotărâre a creat riscuri pentru anumite categorii de mărfuri moldovenești, cum ar fi produsele vinicole și conservele, întrucât, potrivit noilor reguli, acestea trebuie livrate pe teritoriul Rusiei, evitând Ucraina, ceea ce sporește semnificativ cheltuielile de transport”, menționează Igor Dodon, care dă asigurări că a luat sub control personal rezolvarea problemei și soluția va fi identificată în zilele apropiate.

Din 1 ianuarie 2019, Rusia a anulat taxele de import pentru mai multe categorii de mărfuri din Republica Moldova. Totodată, din 1 ianuarie, a intrat în vigoare o altă Hotărâre a Guvernului rus prin care este interzis importul mărfurilor ucrainene în Rusia, precum și a mărfurilor din alte țări, care sunt introduse pe teritoriul Federației Ruse prin tranzitarea teritoriului Ucrainei. 

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%