Guvern
Autoturism radiat din circulație în Polonia, depistat la frontieră
 9 Ianuarie 2019 17:10  2959
Un cetățean ucrainean este cercetat pentru conducerea unui vehicul care figura în evidențe ca fiind radiat din circulație de autorităţile polone. Ilegalitatea a fost deconspirată în seara zilei de ieri, 8 ianuarie 2019, la controlul trecerii frontierei prin punctul de trecere Larga, transmite politics.md.

Pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a prezentat un cetățean ucrainean de 50 de ani, la volanul unui Volkswagen Passat. Conform formalităților de control al trecerii frontierei de stat, persoana s-a legitimat în baza pașaportului și a înmânat spre verificare documentele necesare pentru mijlocul de transport.

În baza analizei de risc, dar și a unei bănuieli din partea angajatului Poliției de Frontieră, mașina a fost supusă unor cercetări suplimentare. Astfel că, polițiștii de frontieră au stabilit că autoturismul, cu numere de înmatriculare poloneze, nu este înregistrat în țara de origine. Întrebat despre cele depistate, conducătorul auto a recunoscut faptul că vehiculul este radiat chiar de el personal și că intenționa să-l înregistreze în Ucraina. Fiind informat despre interzicerea circulației cu mașina fără a fi înscrisă în registru de evidență, bărbatul a menționat că nu cunoștea prevederile legislației moldovenești în acest sens.

Până la luarea unei decizii pe cazul dat, mașina a fost reținută pe teritoriul punctului de trecere Larga. Cetățeanul ucrainean riscă o sancțiune contravențională în mărime de până la 12 unităţi convenţionale, conform art. 229 al.1 CC al RM.

 

Sursa:  Politics.MD

Etichete Moldova
Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%