Partide
Acord de cooperare între Poliția de Frontieră și Inspectoratul pentru Protecția Mediului
 13 Decembrie 2018 18:10  2812
Astăzi, 13 decembrie 2018 a fost semnat Acordul de cooperare între Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratul pentru Protecția Mediului al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării, Regionale și Mediului, transmite politics.md.

Obiectivele principale ale prezentului Acord constă în desfășurarea activităților parteneriale în domeniul asigurării securității frontierei, combaterea criminalităţii transfrontaliere, respectării regulilor regimului frontierei de stat, precum și în domeniul protecției mediului și utilizarea rațională a resurselor naturale din zona de frontieră.

Cooperarea între Părți se realizează pe domeniile de referință ținând cont de respectarea legislaţiei ambelor Părți, de schimbul de informații, de formarea grupelor mixte, întru asigurarea activităților specifice, planificarea și desfășurarea acțiunilor coordonate, întru asigurarea operațiunilor comune, în vederea contracarării acțiunilor ilegale conform competențelor din zona de frontieră. De asemenea, verificarea eficacității cooperării se va realizeaza prin efectuarea evaluărilor comune în teren, prin analiza rapoartelor privind misiunile de cooperare și prin alte metode, care pun în evidentă relevanța activităților organizate și desfășurate în comun.

La final Părțile și-au transmis reciproc mult succes în activitatea de bază, mizând pe atitudine, responsabilitate și un sprijin comun privind domeniile pentru care se realizează colaborarea.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%