Partide
Aniversare a 27 de ani de la formarea Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger”
 6 Decembrie 2018 15:10  3129
Ieri, 5 decembrie 2018, a avut loc ceremonia de aniversare a 27 de ani de la formarea Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger”, transmite politics.md cu referire la democracy.md.

La eveniment au participat: ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, comandantul BPDS „Fulger”, Vasile Ivas, conducători din cadrul IGP şi MAI, foşti comandanţi ai Brigăzii, veterani şi alți oaspeţi.

Solemnitatea a debutat cu depunerea de către oaspeții de onoare a jerbelor de flori la Complexul Memorial al Brigăzii şi Panoul Eroilor căzuţi la datorie, urmată de intonarea imnului de stat și introducerea drapelului de luptă.

Cu prilejul aniversării, angajaţii Brigăzii au fost menţionaţi cu Diplome de onoare și distincţii, dar și grade speciale. La rândul lor, veteranii au primit diplome și mulțumiri din partea conducerii MAI, a colegilor și actualilor angajați.

Brigada de poliţie cu destinaţie specială „Fulger” a fost formată la 05 decembrie 1991 prin Hotărâre de Guvern, în anul 1992 prin Decret Prezidențial i-a fost acordat Drapelul de Luptă, iar pentru rezultate înalte în activitate, la aniversarea de 20 de ani a fost decorată cu Ordinul „Ştefan cel Mare” – distincţia supremă de stat acordată militarilor.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?