Politicieni
Întrevederea ambasadorului Cristina Balan cu senatorul Cory Gardner
 29 Noiembrie 2018 19:00  2713
 Prioritățile de cooperare în cadrul Dialogului Strategic Republica Moldova-SUA, evoluțiile de ultimă perioadă  în plan regional, consolidarea parteneriatului bilateral la nivel internațional, inclusiv din perspectiva raporturilor transatlantice, au fost discutate ieri, 28 noiembrie, de ambasadorul țării noastre la Washington, Cristina Balan,  cu senatorul republican Cory Gardner (R-CO), membru proeminent al Comitetului Relaţii Externe din Senatul SUA.  

 În cadrul întrevederii senatorul Gardner s-a interesat de impactul politicilor de dezinformare și influență externă în Republica Moldova și regiune, în special în contextul recentelor evoluții nefaste din Marea Azov. În context, Cristina Balan a reconfirmat poziția Guvernului Republicii Moldova, care condamnă orice acte de agresiune și provocări care subminează securitatea regională, precum  și susținerea deplină a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.

În final, Senatorul Cory Gardner a comunicat deschiderea deplină pentru dezvoltarea cooperării moldo-americane  pe diverse paliere, concomitent cu susținerea eforturilor de modernizare ale țării noastre conform modelului țărilor occidentale.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Etichete Moldova
Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?