Politicieni
Protestul diasporei organizat la Torino contra Partidului ȘOR a adunat doar câteva zeci de persoane
 18 Noiembrie 2018 18:30  2902
Mult-anunțatul protest împotriva concertelor organizate de Centrul de Reprezentare și susținere a Concetățenilor din Bologna în colaborare cu Partidul „ȘOR” a adunat la Torino doar câteva zeci de membri ai diasporei moldovenești. Organizatorii protestului au venit cu o declarație politică, cu caracter electoral, deconspirând practic adevăratele scopuri și comanditarii acțiunii.

Mai mult decât atât, evenimentul adepților Maiei Sandu s-a transformat într-o acțiune cu caracter unionist și pro-românesc. Cei prezenți au scandat lozinci în favoarea unirii Republicii Moldova cu România și despre Republica Moldova ca stat ratat.

Amintim că pentru această duminică la Torino a fost anunțată o adunare a adepților lui Năstase și Sandu care locuiesc în Italia, pentru a participa la un protest împotriva unui concert organizat pentru diasporă. Având în vedere acțiunile provocatoare și agresive ale organizatorilor acestui eveniment, care anterior s-au manifestat și la un concert similar la Veneția, poliția italiană a interzis organizarea sa în apropierea locului unde a avut loc concertul din 18 noiembrie.Totodată, adepții Maiei Sandu și provocatori plătiți, pe parcursul ultimelor săptămâni, au lansat o campanie pe rețele de socializare și în unele instituții mass-media, de persecutare a cântăreților care participă la aceste concerte, dar și a concetățenilor care doresc să participe la ele. 

Concertul precedent, organizat la Veneția, în pofida tentativelor de a bloca desfășurarea acestuia, a avut loc cu sala plină, adunând peste 300 de concetățeni de-ai noștri. Și acțiunea cultural-informativă de la Torino a adunat sute de persoane, care i-au putut revedea pe cunoscuții și îndrăgiții artiști Anastasia Lazariuc și Gheorghe Țopa. De asemenea, cei prezenți au fost întâmpinați cu cuvinte de salut și de sprijin de oficiali italieni de nivel regional și central.

Autor:  Cristina Donici Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?