Politicieni
Iurie Leancă le pune capac lui Năstase și Carp: Frustrările și setea de putere le-au întunecat gândurile
 16 Noiembrie 2018 21:05  3294
 Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, vicepremierul pentru Integrare Europeană explică faptul că și-a construit cariera de la cea mai mică treaptă din Ministerul de Externe până la funcția de ministru, dedicând cea mai mare parte a activității integrării europene a Republicii Moldova și creând relații strategice pentru viitorul cetățenilor noștri.

 „Rezultatele muncii mele se văd prin asocierea Moldovei la UE, prin regimul liberalizat de vize, care le oferă oportunitatea cetățenilor noștri să călătorească liber și prin apropierea de România care rămâne cel mai important partener al Republicii Moldova, care ne-a oferit suport în Educație, Cultură, Infrastructură și Economie, inclusiv datorită relațiilor pe care am reușit să le construiesc”, subliniază Iurie Leancă.

 

Politicianul explică și de unde a avut bani pentru a achita studiile copiilor săi peste hotare, menționând că a reușit să adune suficienți bani cât a activat în cadrul OSCE la Haga și în cadrul companiei petroliere ASCOM-Grup.

 

„Să ne explice domnul Năstase cum, fiind un simplu procuror, din acuzatorul lui Țopa s-a transformat în apărătorul și finul de cununie al acestuia? Sau cum explică transferurile de sute de mii de euro pe conturile rudelor sale fără a achita impozite, ori de unde are bani să plătească studiile copiilor săi la o școală amplasată în cea mai scumpă zonă din Germania, în timp ce spune că e șomer și nu declară niciun venit?”, se întreabă liderul PPEM, care scoate în evidență și incapacitatea deputatului PL, Lilian Carp, care a declarat că vicepremierul pentru Integrare Europeană este urmărit penal, după ce a primit un răspuns formal de la Procuratură pe care nu l-a înțeles.

 

Iurie Leancă a dat de înțeles că nu va coborî mai mult la nivelul politicienilor din PL și PPDA și se va concentra în continuare pe domeniul său de activitate.

 

„Mă voi ocupa în continuare, cât voi avea oportunitatea, de îmbunătățirea relațiilor externe și, sine-qua-non, de ridicarea nivelului de trai în Moldova, pentru că cetățenii au nevoie de soluții la problemele lor, nu de can-canuri de prost gust”, a conchis Iurie Leancă.

 

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Etichete Moldova
Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?