Geopolitica
Cine o va înlocui pe Angela Merkel la conducerea CDU. Conservatorii germani o susţin pe Annegret Kramp-Karrenbauer - sondaj
 9 Noiembrie 2018 21:00  2956
 Aproximativ 35% din membrii partidelor conservatoare germane din coaliţia de guvernare de la Berlin se pronunţă în favoarea alegerii lui Annegret Kramp-Karrenbauer, o protejată a cancelarului Angela Merkel, în funcţia de lider a Uniunii Creştin-Democrate (CDU)

 La mică distanţă de Annegret Kramp-Karrenbauer în topul preferinţelor conservatorilor germani se află Friedrich Merz, cu 33%, în timp ce Jens Spahn, ministrul Sănătăţii, are 7%.

Sondajul a fost realizat în perioada 6-8 noiembrie de institutul Forschungsgruppe Wahlen pentru postul ZDF, pe un eşantion de 1.200 de persoane.

Cancelarul Angela Merkel a anunţat luna trecută că nu va mai candida pentru postul de preşedinte al CDU, în scrutinul intern din 8 decembrie. Merkel a fost criticată dur în ultimii ani din cauza politicilor flexibile în materie de imigraţie. Criticii susţin că situaţia a generat seria de rezultate slabe pentru partidul Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) în alegerile regionale.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Etichete Germania
Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%