Guvern
Apicultorii, crescătorii de ovine și căprine, interesați să investească în zootehnie
 8 Noiembrie 2018 12:30  2881
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a discutat,  în după amiaza zilei de ieri, cu apicultorii, crescătorii de ovine și căprine din țara noastră, despre oportunitățile de inițiere a afacerilor în sector și suportul Guvernului în susținerea  dezvoltării acestora. Discuțiile au fost purtate în cadrul unei reuniuni, la minister, la care au participat, reprezentanți ai Asociațiilor naționale de profil, instituțiilor și partenerilor de dezvoltare.

În mesajul său, ministrul a făcut referință la posibilitate înființării grupurilor de producători pe sectoare: ovine, caprine, apicultură, precizând că: ”Prin asocierea grupurilor de producători pe sectoare, vom reuși atragerea investițiilor și vom spori șansele de obținere a mijloacelor financiare necesare inițierii afacerilor în zootehnie, atât din subvenționare, proiecte de dezvoltare, cât și investiții din afara țării”.

 

Apicultorii, crescătorii de ovine și căprine prezenți la ședință au mulțumit pentru disponibilitatea autorităților centrale de a se reuni în ședință comună și a dezbate problemele din sector, precum și de a identifica în comun acțiuni prioritare de dezvoltare a afacerilor în acest sens.

 

Totodată, aceștia au prezentat un interes sporit de a investi în zootehnie, iar ministrul a promis să îi ajute să își dezvolte capacitățile pentru a iniția afaceri în domeniu și împreună să contribuie la dezvoltarea sectorului în țara noastră. 

 

La întrunire au participat cercetători de la Institutul Științifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie şi Medicină Veterinară, Universitatea Agrară de Stat din Moldova, reprezentanți ai Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă (IFAD), Unității Consolidate pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în Domeniul Agriculturii (MAC-P) precum și reprezentanți ai sectoarelor de creștere a ovinelor, caprinelor și apiculturii. 

 

 

Autor:  Marinela Sandu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%