Partide
Directorul AOAM: „Menținerea ratingului de țară a R. Moldovei de către Moody’s este un puternic SEMNAL pozitiv pentru investitori”
 7 Noiembrie 2018 12:40  3002
 Menținerea de către Agenția Moody’s a ratingului de țară „B3”, cu perspectivă stabilă pentru R. Moldova, este un puternic semnal pozitiv pentru investitori, consideră directorul executiv al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM), Alexandru Baltag.  

 Mai mult, potrivit lui Baltag, există premise pentru o dezvoltare dinamică a sectoarelor-cheie ale economiei.

„Pentru investitorii străini, decizia arată că în R. Moldova sunt riscuri mici ca banii să fie pierduți, deoarece situația e stabilă. În cazul investitorilor care lucrează deja în republica noastră, precum și al oamenilor de afaceri moldoveni este un semnal că pot cu încredere să-și dezvolte businessul”, a explicat directorul executiv al AOAM.

Expertul estimează că transformările din ultimul timp, inclusiv reformele din domeniul regulator și fiscal, confirmate de Moody’s, vor încuraja dezvoltarea sectoarelor-cheie ale economiei R. Moldova – IT, energetică, domeniul automotivelor, infrastructura, transporturile și sectorul bancar.

Moody's Investors Service a confirmat ratingul pe termen lung în valută şi monedă locală al R. Moldova la „B3” şi a menţinut perspectiva la nivelul „stabil”, potrivit unui comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Sandu 7 Noiembrie 2018 15:28
0 (0)
De mentinerea acestei stabilitati depinde investitiile pe vitor.
Andrei 7 Noiembrie 2018 18:07
0 (0)
Sigur că trebuie de insistat în continuare pe crearea um mediu de afaceri competitiv, astfel va fi mai ușor de atras investitorii străini.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%