Geopolitica
SUA exceptează două ţări membre UE de la sancţiunile pentru relaţiile comerciale cu Iranul
 5 Noiembrie 2018 20:00  2812
 Două ţări membre ale Uniunii Europene, Italia şi Grecia, vor fi exceptate de Statele Unite de la aplicarea sancţiunilor pentru continuarea relaţiilor comerciale cu Iranul, a anunţat luni secretarul de Stat american, Mike Pompeo.

 Statele Unite au impus luni Iranului noi sancţiuni, ca efect al deciziei de retragere din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul în 2015.

Dar Administraţia SUA a decis să excepteze opt ţări sau entităţi teritoriale de la aplicarea sancţiunilor pentru continuarea relaţiilor comerciale cu Iranul. Aceste ţări sunt: Grecia, Italia, Turcia, China, India, Taiwan, Japonia şi Coreea de Sud.

Administraţia islamistă de la Teheran a denunţat decizia Statelor Unite, avertizând că este vorba de un "război economic". "Iranul are posibilitatea de a vinde petrol şi o va face în continuare", a declarat preşedintele Hassan Rouhani. "Suntem într-o situaţie de război. Suntem în război economic, ne confruntăm cu un inamic care vrea să ne intimideze. Trebuie să câştigăm", a subliniat Rouhani.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%