Politics Blog
Blogger: Ideea finanţării partidelor politice din Moldova, de către exponenţii diasporei, este periculoasă
 24 Octombrie 2018 13:01  2804
Ideea finanţării partidelor politice din Moldova, de către exponenţii diasporei, promovată de organizaţia Promo-Lex şi preluată din mers de liderii PAS este una periculoasă, în viziunea bloggerului Eugen Luchianiuc.

“Una dintre ideile promovate de către directorul acestui ONG este finanțarea de către „diasporă” a partidelor politice. Mie mi se pare aberant să vină bani pe conturile partidelor din Moldova din exterior”, scrie Luchianiuc.

Această practică, notează Luchianiuc, ar putea favoriza subsidii financiare pentru PAS, PPDA sau alte formaţiuni, venite din surse externe dubioase, prin intermediul unor moldoveni aflaţi în afara ţării.

Luchianiuc sugerează că anume astfel este finanţat “Partidul Nostru”, condus de Renato Usatîi. Potrivit sursei citate, Usatîi transferă bani pe conturile mai multor moldoveni aflaţi peste hotare, iar aceştia, la rândul lor, îi “donează” reprezentanţilor de la Chişinău ai “partiudlui Nostru”.

“Dacă vreți să finanțați un partid din Moldova, puteți transfera bani pe conturile rudelor iar ei să dea bani partidelor, este destul de simplu. Iar dacă mai sunteți cetățean moldovean, făceți-vă cont într-o bancă din Moldova și finanțați cât doriți”, conchide Luchianiuc.

Autor:  Cristina Donici Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
realist 24 Octombrie 2018 15:17
0 (0)
Nastase vrea sa primeasca bani de la Topa din Frankfurt?
Serafim 24 Octombrie 2018 15:26
0 (0)
Și normal ca e periculos, ca banii nu vor veni de la persoane curate ci de la grupari criminale si banditesti.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%