Parlament
Andrian Candu spulberă speculațiile opoziției: “Ştiţi foarte bine că noi suntem promotorii acelei iniţiative de modificare a Constituţiei”
 23 Octombrie 2018 10:45  2688
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a spulberat, într-un interviu acordat publicației Adevărul, speculațiile opoziției privind o pretinsă renunțare a PDM la promovarea cursului european al Republicii Moldova.

”Foarte multe au fost spuse despre doctrina pro-Moldova şi ea cu siguranţă nu este îndreptată împotriva integrării europene. Noi considerăm şi lucrul acesta este de la sine clar că e o chestiune naturală că cea mai bună cale de dezvoltare a Republicii Moldova este modelul UE. Ştiţi foarte bine că noi suntem promotorii acelei iniţiative de modificare a Constituţiei, ca vectorul de integrare europeană să se regăsească pentru a garanta constituţional că drumul nostru spre integrarea europeană devine unul ireversibil”, a declarat Andrian Candu.

 

În opinia sa, doctrina pro-Moldova este încetarea războaielor geopolitice, purtate de exponenții partidelor politice din țară.

 

”Doctrina pro-Moldova, înseamnă încetarea unei confruntări geopolitice şi încetarea unei divizări a societăţii. După cum vedeţi, pe parcursul istoriei, dar mai ales în campania electorală, politicienii vin cu mesaje care au dus până la aceea că astăzi este divizată societatea. Este o societate care ar vrea să se apropie de Rusia, alţii care vor să se apropie de valorile occidentale şi se creează o divizare în societate care are şi repercusiuni inclusiv pentru securitatea ţării”, a mai spus Andrian Candu.

”Noi urmăm un calendar al priorităţilor noastre care sunt extrase din Acordul de Asociere. Deci, lucrurile nu trebuie privite în confruntarea ideilor. A fi pentru Moldova asta nu înseamnă a fi împotriva UE. A fi pentru Moldova înseamnă a uni cetăţenii sub unele idei”, a precizat președintele Parlamentului.

Autor:  Marinela Sandu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
timofei 23 Octombrie 2018 11:07
0 (0)
democratii mereu au fost pro Moldova la baza oricarui mesaj electoral se regaseau consolidarea nationala si rezolvarea problemelor cetatenilor fara apa chioara ca o sa vina europenii sa ne faca ordine acasa!
realist 23 Octombrie 2018 11:11
0 (0)
Iar PL si PLDM au aratat la toata lumea ca ei sunt impotriva cursului European al tarii noastre
Vadim 23 Octombrie 2018 13:21
0 (0)
S-a vazut cum opozitia promoveaza acest curs. Lasi!
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%