Guvern
Reprezentanții UE au examinat solicitarea de majorare a contingentelor tarifare la export
 22 Octombrie 2018 15:05  2724
Reprezentanții UE au examinat solicitarea de majorare a contingentelor tarifare la export. Asta după ce o delegație din țara noastră a participat la cea de-a V-a reuniune a Comitetului de Asociere, în configurația Comerț, Republica Moldova – Uniunea Europeană. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 18 - 19 octombrie, la Bruxelles.

Politics.md informează că, în acest context, Comisia Europeană va continua negocierile pe marginea acestui subiect. De asemenea, oficialii moldoveni au prezentat principalele realizări în implementarea angajamentelor ce derivă din Acordul de Asociere pe dimensiunea comerțului exterior, achizițiilor publice, infrastructurii calității și supravegherii pieții, proprietății intelectuale, energetică și domeniul serviciilor. Cu referire la comerțul exterior, delegația țării noastre a menționat că în anul 2017, exporturile produselor moldovenești pe piața Uniunii Europene au atins o valoare de 1,59  miliarde dolari SUA, reprezentând 65,85% din totalul exporturilor Republicii Moldova. Uniunea Europeană fiind principalul partener comercial al țării.

 

Reuniunile Comitetului de Asociere în configurația comerț, se organizează anual şi are ca obiectiv discutarea și analiza celor mai importante progrese, precum şi provocări, în implementarea componentei DCFTA din cadrul Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

 

 

 

Autor:  Marinela Sandu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%