Politicieni
Socialiștii acuză guvernarea, ambasada SUA și instituțiile europene din Moldova de spionare a opoziției și interceptări telefonice
 19 Octombrie 2018 10:55  2988
Deputații socialiști acuză guvernarea, dar și instituțiile europene din Moldova, și ambasada SUA, că spionează opoziția și le interceptează apelurile telefonice. Mai mult, socialiștii se arată indignați că reprezentanții altor țări și-au făcut loc prin instituțiile de stat, unde au birouri, inclusiv cu uși de fier. Informația a fost prezentată în plenul Parlamentului.

"În ce bază reprezentanții ambasadei SUA, ai delegației Uniunii Europene și a României au birouri în sediile instituțiilor de drept din Moldova. Ei deja de multișor ne ascultă și ne interceptează telefoanele inclusiv a multor din această sală. Poate nu vă interesează subiectul, dar să știți că sunteți mulți ascultați", a spus Grigore Novac, deputat PSRM.

 

"Acuzațiile sunt destul de grave cele pe care le-ați adus dumneavoastră. Subiectul e destul de delicat. Puteți obține informații prin a vizita, așa cum ați menționat", a spus Andrian Candu, președintele Parlamentului.

 

Formațiunea socialistă a solicitat audierea prim-ministrului Pavel Filip și a instituțiilor de forță pe marginea acestui subiect.

 

"Cetățeni ai unor state străine și-au făcut birouri, și-au instalat diferită tehnică fără ca măcar să treacă un control al instituțiilor de securitate a statului", a spus Grigore Novac, deputat PSRM.

 

"Nu cred că sunt uși bronate și oameni care nu au acces... Poate ați făcut acasă poza asta", a spus Andrian Candu, președintele Parlamentului.

 

Propunerea socialiștilor nu a fost acceptată de majoritatea parlamentară. Nici o instituţie vizată nu a comentat situaţia.

Autor:  Marinela Sandu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Teodor 19 Octombrie 2018 11:30
0 (0)
Socialistii isi fac PR electoral cu aceste huinele.
Nicodim 19 Octombrie 2018 11:45
0 (0)
După mine cel mai mare SPION este Internetul El deja a ajuns in fiecare apartament si cetatean... El stie totul si despre toti. Iata de ce unii presedinti,SUA, d e Obama, nu a avut telefon mobil atat timp cat a fost la Casa alba ...
Mircea 19 Octombrie 2018 12:02
0 (0)
Și europenii îi interceptează pe Maia și Năstase pentru că aceștia sunt gata să arunce batista pe țambal ce ține de vectorul european.
Tuader 19 Octombrie 2018 13:15
0 (0)
Da ce au ce ascunde ? isi fac griji nu degeaba.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%