Politicieni
SPP a identificat altă soluție pentru asigurarea securității pe perioada vizitei lui Erdogan
 12 Octombrie 2018 16:00  3405
 Serviciul Pază și Protecția de Stat a identificat altă soluție pentru asigurarea securității pe perioada vizitei lui Erdogan. Pilonii de securitate din scuarul Cehov nu vor fi demontați, a anunțat pe Facebook activistul civic Victor Chironda.

Pilonii de protecție din scuarul Cehov din capitală vor fi demontați temporar, pe perioada vizitei peședintelui turc Tayyip Recep Erdoğan. Informația a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău, Vadim Brînzaniuc.Pilonii de securitate vor fi instalați la loc după ce vizita președintelui Turciei va lua sfârșit.

„Este o măsură de securitate solicitată de către partea turcă, iar noi ne conformăm. Domnul Erdogan este unul din cei mai securizați președinți din lume”, a precizat Vadim Brînzaniuc.

 

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, va efectua o vizită la Chișinău în perioada 17-18 octombrie.

 

În această perioadă ar putea avea loc inaugurarea Președinției. Clădirea Președinției Republicii Moldova este reparată de o companie de construcții din Ankara și anume firma „Sonbay”. Aceasta a fost desemnată în urma unei licitații organizate de Agenția Turcă de Coordonare și Cooperare (TIKA). Reparația instituției prezidenţiale de la Chişinău reprezintă o donație oferită poporului moldav din partea poporului turc, anunțase anterior Igor Dodon.

 

Partidele PAS și Platforma DA au anunțat proteste în timpul vizitei președintelui turc, pentru a-și exprima nemulțumirea față de „metodele pe care le folosește Erdogan și le împrumută regimul Plahotniuc-Dodon”, potrivit Maiei Sandu.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Etichete Moldova
Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?