Parlament
Andrian Candu a cerut vot nominal pentru proiectul de modificare a Constituției
 12 Octombrie 2018 13:55  3133
 Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a cerut vot nominal pentru proiectul de modificare a Constituției prin introducerea sintagmei privind integrarea europeană.

Șeful Legislativului încearcă să convingă parlamentarii din alte fracțiuni să susțină această inițiativă. Potrivit lui, sintagma „integrare europeană” o are în Constituție Georgia, dar și Statele Baltice, iar această modificare a Legii Supreme a R. Moldova ar defini vectorul de dezvoltare a republicii noastre și va fi o garanție constituțională, cu impact juridic pentru guvernările ulterioare de la Chișinău.

„Chiar dacă sunt dezbateri și confruntări geopolitice, care nu au făcut bine acestui stat niciodată, nu există om care nu înțelege că integrarea europeană este cel mai bun model de dezvoltare a R. Moldova”, a spus Candu, citat de ziarulnațional.md.

Potrivit lui Candu, modificarea Constituției nu va fi „doar un mesaj politic”, ci prevederi juridice care vor avea impact juridic, iar fiecare funcționar din R. Moldova va fi obligat să lucreze reieșind din acest deziderat al integrării europene.

Spicherul a recunoscut că R. Moldova are nevoie de „mult efort și timp” pentru a ajunge membră a UE, dar acest proces „nu trebuie oprit”.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?