Guvern
Silvia Radu: „Donarea de sânge trebuie încurajată. Fiecare din noi poate contribui la salvarea unei vieți”
 11 Octombrie 2018 15:00  3057
 Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova împreună cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sîngelui și Ministerul Apărării al Republicii Moldova, a dat start astăzi campaniei de donare de sânge voluntară, cu genericul „O cale spre viață” în rândurile angajaților și reprezentanților forțelor de apărare din subordinea Ministerului Apărării.

Evenimentul are drept scop motivarea populației să se alăture și să doneze sânge, contribuind astfel la «dăruirea de viaţă» printr-un act de înalt spirit civic. 

„Donarea de sânge trebuie încurajată. Este un gest de responsabilitate. Îi îndemn pe tpți cei care pot dona, care au stare medicală bună, să facă acest lucru. Fiecare dintre noi poate contribui la salvarea unei vieți”, a declarat, ministru Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu.

„Prin astfel de gesturi ne dorim să sensibilizăm opinia publică, să încurajăm oamenii să doneze sânge, pentru că doar împreună putem reuşi să ajutăm pe cei aflaţi în dificultate”, a spus ministru Apărării, Eugen Sturza.

Campania este o măsură a realizării Planului de acțiuni în cadrul Programului național de securitate transfuzională, autosigurare a țării cu produse sanguine pentru anii 2017-2021”.

Concomitent, campania se va desfășura în mai multe localități ale țării, puncte de colectare fiind amplasate la Tabăra Militară 142, Batalionul de gardă, str. Petrarilor 3, (11 octombrie, orele 09.00-15.00) și Brigada nr.2, Infanterie motorizată, str. Vasile Lupu 37, (11 octombrie, orele 09.00-15.00), Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, str. Holtei 23, (12 octombrie, orele 09.00-15.00).

În municipiul Bălți, punctul de colectare a sângelui va fi Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, str. Decebal 113, (orele 09.00-15.00) și în municipiul Cahul, la fel Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, str. Alexei Mateevici 103/2, (orele 09.00-15.00).

Amintim că, cheia pentru o transfuzie inofensivă sunt donatorii voluntari şi neremuneraţi, iar promovarea continuă  a donării voluntare a sîngelui este apreciată în politica de sănătate mondială drept condiţia de bază pentru o securitate transfuzională inofensivă.  În Republica Moldova numărul donărilor voluntare de sînge se majorează treptat în ultimii ani.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Etichete Moldova
Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?