Politicieni
Investigație în Ucraina în cazul Ludmilei Kozlowska. Ce acuzații i se aduc
 10 Octombrie 2018 18:09  2798
 Subdiviziunea din orașul ucrainean Ujgorod a Serviciului de Informații din Ucraina (SBU) a inițiat o investigație în cazul șefei de la Fundația Open Dialog, Ludmila Kozlowska, anunță presa poloneză.

 Printre acuzațiile care i se aduc se numără tentativele de violare a integrității teritoriale a Ucrainei, înalta trădare și fraudă în proporții deosebit de mari.

Publicația online wiadomosci.onet.pl prezintă copii ale ordinului de inițiere a urmării penale. Documentul este datat cu 25 septembrie.
 
Amintim că serviciile speciale din Polonia au deportat-o pe Ludmila Kozlowska în Ucraina pentru legături cu serviciile speciale rusești, îndemnuri la insupunere față de autorități și finanțare obscură a Fundației Open Dialog. De asemenea, Kowlowska are interdicție de intrare în Uniunea Europeană.
 
Menționăm și că deputații moldoveni au solicitat structurilor competente din țara noastră să investigheze activitatea Fundației Open Dialog și a șefei acesteia, Ludmila Kozlowska, despre care afirmă că este îndreptată împotriva Republicii Moldova. Kozlowska este lobbistul principal în structurile UE pentru liderii PAS și PPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase. Kozlowska a plătit și pentru unele deplasări ale acestora.
 
Recent, un grup de reprezentanți ai mai multor ONG-uri și jurnaliști, reuniți la o conferință la Varșovia, au cerut OSCE să investigheze sursele de finanțare și de lobby ale Fundației conduse de Kozlowska. Asta pentru a contracara fenomenul de fake news, folosit ca oligarhi căutați de justiția din țara lor pentru crime grave să fie prezentați drept victime ale presiunilor politice.
 
Printre aceștia s-a numărat și Veaceslav Platon, condamnat în Moldova pentru furt din Banca de Economii.
Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Maria Furtuna 10 Octombrie 2018 21:12
0 (0)
Daca pina si UE a extradat-o pentru ca ea are legaturi cu serviciile rusesti, atunci n-am nici o indoiala ca Ucraina are dreptate si aceasta persoana este periculoasa. Cel mai grav e ca aceasta Ludmila mai are relatii cu Maia Sandu si Andrei Nastase.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?