Partide
Un blogger deconspiră un nou fals, tirajat de presa care promovează PAS şi PPDA
 10 Octombrie 2018 15:07  3077
 Bloggerul Corneliu Gandrabur deconspiră un nou fals, tirajat de presa de curte a PAS şi PPDA. Acesta se referă la un material tendenţios, scris de portalul anticoruptie.md, care vizează ședința Guvernului care va avea loc în următoarele zile la Telenești.

 “Portalul, care spune că nu este afiliat politic, a publicat un mesaj parvenit de la o Direcție raională din Telenești, iar la acesta a lipit și un text, precum că funcționarii prezenți la ședință nu vor avea voie să pună întrebări membrilor Guvernului. În fapt, lead-ul știrii este un fals, manipulator și duce în eroare cititorii, iar știrea este bună de inclus în raportul Stop Fals al API”, scrie Gandrabur.

Bloggerul semnalează un lead şi un titlu tendenţios, suprapus peste o serie de recomandări pertinente.

“Anticoruptie.md nu atrage atenția asupra următoarelor: 1. Ședința GOV este una de lucru și nu este o întâlnire cu locuitorii Teleneștiului. 2. Cei invitați au fost rugați să adreseze întrebări la temă, iar cele personale să le adreseze în particular. 3. Profesorii să nu abandoneze copii în clase și să meargă să-și rezolve problemele. 4. Copiii să demonstreze un comportament civilizat”, notează autorul.

“După cum puteți observa, Anticoruptie.md este și împotriva eticii. Or, de mici copii suntem învățați că nu este politicos și nici frumos să vorbim neîntrebați sau pe alături de subiect. Cu toate acestea, portalul, pe lângă faptul că desconsideră îndemnul la un comportament educat și civilizat, mai atribuie și indicația ”să răspundă doar dacă vor fi întrebați” la cei care vor fi prezenți în sala de ședință, deși se referea la comportamentul copiilor din clase. Iată așa presă profesionistă, echidistantă și nepărtinitoare”, conchide Gandrabur.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Eugen 10 Octombrie 2018 17:43
0 (0)
Portalul Anticoruptie este creat pentru a manipula opinia publica la comanda opozzitiei.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?