Politicieni
TOP 10, realizat de Tribuna: Vlad Plahotniuc este cel ai influent politician din anii de independenţă
 17 Septembrie 2018 11:00  3235
”Cu siguranţă, liderul PDM are concentrată în mâinile sale atâta putere, cât nu a avut niciodată nici un politician din Moldova. El şi-a crescut constant influenţa şi controlul asupra puterii începând cu anul 2009”, se spune, între altele, în scurta caracterizare a politicianului, făcută de redacția portalului sus-numit.  

În topul realizat de Tribuna mai figurează liderul PCRM, Vladimir Voronin. Acesta și-a exercitat influența între anii 2001-2009, atunci când a deținut funcția de șef al statului.

Urmează în clasament foștii președinți ai Moldovei, Mircea Snegur și Petru Lucinschi. Mircea Snegur a fost primul președinte al țării și a avut o mare putere de decizie în primii ani de independență.

În top mai figurează fostul premier Vlad Filat, condamnat pentru corupție, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, fostul premier al guvernării agrariene, Andrei Sangheli, fostul premier Ion Sturza, succesorul acestuia la șefia guvernului, Dumitru Braghiș, și fostul vicepremier și vicepreședinte al Parlamentului, Nicolae Andronic. 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?