Geopolitica
Coreea de Sud și Coreea de Nord au deschis un birou de legătură în localitatea nord-coreeană Kaesong
 14 Septembrie 2018 19:50  2932
   Cele două Corei au deschis vineri un birou de legătură în localitatea nord-coreeană Kaesong, nou semn de apropiere înainte de vizita la Phenian a preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in, programată pentru săptămâna viitoare, transmite Politics.md

"Un nou capitol de istorie se deschide astăzi aici", a declarat ministrul sud-coreean al Unificării, Cho Myoung-gyon, în cadrul ceremoniei de inaugurare, conform informaţiilor furnizate unui grup de jurnalişti.
Locaţia include birouri separate pentru Nord şi Sud, precum şi o sală de conferinţe comună. Biroul este destinat schimburilor transfrontaliere şi urmează primului summit, de la finalul lui aprilie, între Moon şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, conform ministerului Unificării.
Biroul, care îşi deschide de vineri porţile, este situat în fosta zonă industrială comună Kaesong, în Coreea de Nord. Această zonă, unde circa 53.000 de angajaţi nord-coreeni lucrau pentru 120 de companii sud-coreene la fabricarea de produse diverse cum ar fi ceasuri sau haine, a fost închisă în 2016, la scurt timp după al patrulea test nuclear nord-coreean.
Biroul va servi drept "canal de comunicare şi de consultare deschis 24 de ore din 24 de ore, 365 de zile pe an", fiind consacrat întăririi relaţiilor între cele două Corei, a precizat anterior ministerul Unificării de la Seul.
Fiecare din cele două părţi va aloca 20 de persoane.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%